Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Mandarin

A női szüzesség érték?

Enikő · 1 éve
A női szüzesség érték? 
(Ez egy saját vélemény.... ennyi.)
Nem! A női hűség viszont igen! Ahogyan a férfi is!
Elösszőr beszéljünk a hűségről nemtől függetlenűl. Egy párkapcsolatban a hűség mindig kérdéseket vet fel. Mettől számít megcsalásnak? Ami az érzelmi megcsalást illeti nagyon kezdetleges az emberek többségének a hozzáállása, pedig ez is lehet épp olyan fájdalmas és káros. 
De most beszéljünk a testi megcsalásról. Itt az a társadalmilag nagyátlagban elfogadott, hogy a csók és a szex az bizony megcsalás. Persze ennél lehet lazább vagy szorosabb is a megkötés két fél között. Azt hiszem ezt mindenkinek el kell dönteni és megegyezni a partnerével. Ha viszont ezek a beszélgetések nem történnek meg akkor az emberek kibújhatnak a felelősség alól olyan mondatokkal mint : Jaj kicsim ez nem is olyan., Ez csak egy baráti puszi volt., Csak egy egyszerű ölelés. Mit kell ezen fennakadni? 
Ezek néha tényleg nem átgondolt megcsalási kisérletek hanem tényleg nem gondolna arra, hogy ez vajon mit vált ki a szeretett személyből. A nem megfelelő kommunikáció hibája ez? Nem CSAK ezé! Az emberekben nincs meg a vágy, hogy a partnerük bizzon bennük a legmesszebbmenőkig. A párkapcsolatok statisztikai alapon, és racionálisan működnek. A modern és felvilágosult ember párválasztás elött olyan kérdéseket tesz fel amik nem érzelem, hanem kizárólag értelem központúak. Nem a személye fontos a párunknak, hanem az alapvető leírható tulajdonságai. Ez szomorú. 

Ha van valami amit megosztanátok a témával kapcsolatban írjatok kommentet. Köszi.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Shadow · 1 éve
Mint ahogy te is fogalmaztál, a hűség relatív fogalom. Lehet valaki hűséges fizikailag de mentálisan minden másodpercben hűtlen.  Talán a modern világ eszméi is befolyásolják ezt a témát..
Enikő
Ha bármiféle észrevételetek vagy megosztanivalótok van velem kérlek írjatok a kep.szines@gmail.com címre.